Suvelaager 2018

23.-26. juulilini toimus Pedase hotellis (Vihterpalus) muusikaseltsi- ja orkestriliikmetele suvelaager. Suvelaagri teemaks oli “Muistne lugu” mille tarbeks laagri kunstilinejuht ja lauluõpetaja Karina Looveer kirjutas etenduse. Mõistagi oli etenduses põhirõhk muusikal  – pillimängul ja laulul. Selleks õpetasid Trollide õpetajad Maarja Peäske (klaver), Helge Oserov (flööt), Karina Looveer (laul), Andi Villethal (kitarr), Villem Peäske (viiul), Kaarel Kroonmäe (kornet) ja Tõnu Sal-Saller (löökpillid, orkester) noortele selgeks väga mitmekesise ja põneva repertuaari. Mis kõige põnevam – õpiti oma enese intrumendiga muusikaefekte tegema (viiuli kääksud, kohin trompetis, kontrabassi kopsimine, flöödi sillerdused jne).

Samuti said noored hea võimaluse lektor Einar Krauti käeall õppida esinemiskunsti ja kuidas lavahirmu vältida. Kolmanda päeva õhtul viis õpetaja Kersti Heinaar õpilased helimaailma kaugematele radadele, toimus helirännak helikausside ja kongi saatel.

Suvelaager lõppes uhke kontsertetendusega Risti kirikus (Harju Ristil), kus väga soojalt võttis meid vastu kirikuõpetaja Annika Laats. Kirikus esineda oli äärmiselt võimas!

Laager oli esimene etapp projektist “Lisaõppeprogramm Nissi Trollidele 2018-2020. Järgmises kvartalis toimub ühepäevane koolitus kõigile puhkpilliõpilastele. Projekt viiakse ellus koostöös Riisipere Kultuuriseltsi ja Arvo Pärdi keskusega. Selle toimumist rahastatakse Eesti maaelu arengukava 2014-2020 kaudu Euroopa Põllumajandusfondi LEADER meetmest. Samuti toetas laagri elluviimist Saue vald ning lastevanemad.

Scroll to Top