Orkester

Orkester Nissi Trollid

Orkester Nissi Trollid on Saue vallas tegutseva huvialakooli Nissi Trollide õpetajatest moodustatud orkester. Kaheksa orkestri liiget osalevad lisaks kontsertkavade projektis, kus mängivad kaasa kornet, flüügelhorn, metsasarv, tromboon, basskitarr, cajon või trummikomplekt.

Tõnu Sal-Saller (orkestri asutaja)
Kaarel Kroonmäe (dirigent, kornet)
Mari-Liis Simovart (flüügelhorn)
Mihkel Oss (metsasarv)
Kersti Heinsaar (tromboon)

Ivar Kannelmäe (bass v elektrikitarr)
Anneli Kadakas (löökpillid)
Sefran Looveeer (löökpillid)
Ott Ajaots (bass)
Karina Looveer (vokaal, klahvpillid)

Kontsertkavad

Orkester Nissi Trollid esineb suurima rõõmuga nii üritustel, pidulikel vastuvõttudel kui tantsuõhtutel, nii sisetingimustes kui vabas õhus. Orkestri repertuaarist leiab iga sündmuse stiiliga sobiva repertuaari rahulikust meeleolumuusikast särtsakate tantsupaladeni.

Kutsu esinema!


    Kontsertkavad
    lasteaedadele

    Orkester Nissi Trollid on käinud kontserte andmas kümnetes lasteaedades. Kontserdil mängivad kaasa kornet, flüügelhorn, metsasarv, tromboon, basskitarr, cajon või trummikomplekt. Kontserdi lõpus tutvustab dirigent ja lustlik loomakostüümis solist kuulajatele kõiki pille ning lapsed saavad tuttavamaks ka dirigendiametiga. Pakume võimalust keskenduda elava muusika kuulamisele ja pakkuda ehedat kontsertelamust lastele omases keskkonnas. Kontsert on tõhusaks täienduseks lasteaia muusika õppekavale.

    01
    Loomade tantsupidu

    Lustlike tantsulugudega retk muusikamaailma, kus mitmesuguste vahvate helinüanssidega kujutatakse loomade liikumist ja häälitsusi. Kavas on polka, samba, foxtrott, boogie-woogie, valss jpt kaasahaaravad tantsulood.

    Orkester Nissi Trollid, kontsert “Loomade tantsupidu”
    02
    Lõbusad loomalood

    Tõnis Kõrvitsa poolt põlvkondi ühendavatest lauludest kokku pandud kava populaarsetest lastesaadetest “Entel-Tentel”, “Mõmmi aabits” ja “Kõige suurem sõber”. Orkestri looja Tõnu Sal-Saller oli juba lugude esmase lindistamise juures muusikuna tegev ning orkester toob ka 50 aastat hiljem rõõmuga lasteni igihalja muusika.

    Tutvustusvideo “Lõbusad loomalood”
    03
    Jõulukontsert

    Jõulud on üks aasta oodatumaid aegu, millal meeleolu loovad lumi ja muusika. Kui lume peale alati kindel olla ei või, saab muusikaga aga meeleolu luua kindla peale! Klassikaliselt jõululood, mis on sama igihaljad kui jõulupuu, rõõmustavad Nissi Trollide õpetajate orkestri esituses igas vanuses kuulajaid. Kontserti juhib rõõmus päkapikk.

    Palju erinevaid pille

    Kolm erinevat kava

    Rõõmsad ja lustakad lood

    Hea valik lasteaialastele

    Kutsu esinema!

    Orkestrit saab esinema tellida ennelõunaseks ajaks. Kontsertkava pikkus on 30 minutit.

    Välitingimustes saab kava vajadusel lühendada ka 20 minutini ja anda kontsert mitme setina väiksematele lastegruppidele. Õues oleks ideaalis hea mängida varjualuses või hoone ees, et muusika liialt ei hajuks. Kuiva ilmaga saab hakkama ka lageda taeva all. Õuetemperatuuriks võiks olla kuni -8 C.


      Tõnu Sal-Saller orkestri loomisest:

      Tõnu Sal-Saller ja Nissi Trollid
      Orkestri loomist alustasin aprillis 1995. Algatuseks korraldasin IV-VI klassi Turba ja Nissi koolide asjast huvitatud õpilastele muusikalised katsed ja valisin neist välja 21 sobivat last. Peagi aga selgus, et vajalikku püsivust asjaga tegelemiseks jätkus vaid kolmeteistkümmnel. Ja nii alustasingi.

      Samal aastal sain Norrast suure saadetise korralike pille. Suveni õppisime vaid plokkflööti aga suvel ühislaagris, Norra muusikute ja nende liidri Ivar-Atle Fjordheimiga võtsime kätte juba “päris” puhkpillid: kornetid, klarnetid, baritonid, tuuba, hiljem veel flöödid. Orkestrisse lisandusid mitmed mängida soovivad lapsed, kuid nii mõnelegi osutus katsumus ülejõukäivaks või nappis tahtejõudu. Nii oli meid järgmisel kevadel 15.
      Järgneval suvel (1996) toimus 2. ühislaager norrakatega, toodi veelgi juurde pille, lisandus veel mängijaid. Alustasin orkstristuudio loomist.

      Orkester

      Orkestri kontsertkavad pakuvad tutvuda erinevate pillidega, kuulata elavat muusikat ning kogeda ehedat kontsertelamust.

      Scroll to Top